Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаден проблем с помпата за съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гаден проблем с помпата за съединителя

Значи имам проблем със свалянето на помпата за съединителя дето се намира до скоростната кутия.
    Много е дразнещо понеже едвам свалих тая скоба дето уж само тя държи помпата. В краина сметка свалих скобата ама помпата неще да падне и неще. Запънала се е нещо и незнам върти ли се не се ли, ама и да се пак неще да се варти защото и тоя вариант го пробвах .
    Та ако някои знае някакъв вариант да се оправи този проблем, защото вече енти ден седи пред нас и само ме е яд пък новата седи в багажника .
    Ще съм много благодарен съвети и напътвтвия за оправянето на проблема .
    145 1.7 16v Boxer 130HP

има зегерка, със зегерклещите я сваляш, отвиваш тръбичката внимателно и цилиндърчето само ще изпадне
    Last edited by CHIKI; d.m.y г., 11:04.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Comment

Аз зегерката я махнах.
      Коя тръбичка имаш предвид да се развие.
      аз искам цялата помпа да я сменя. Купил съм я вече. Старата за нищо не става.

---------- Post added at 14:06 ---------- Previous post was at 14:04 ----------

Да нямаш предвид маркуча за течността дето е, защото и него съм го махнал и не иска да се махне самата помпа.
      145 1.7 16v Boxer 130HP

Comment

Точно така .Сваляш маркуча или тръбичката която влиза в самата помпа и после я хващаш с един тръбен ключи или нещо подобно и я разклащаш в двете посоки и тя си излиза
        може да се наложи и леко почукване но внимавай че материала от който е направена се прска на парчета и да не те удари в окото някое парче. Сглобяваш по обратния ред обезвъздушаваш и си готов.
        Last edited by dimo; d.m.y г., 15:48.
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Довечера пак ще пробвам с чука.
          А ако го напръскам с WD-40 или ръждопреобразовател дали ще има ефект.
          145 1.7 16v Boxer 130HP

Comment

Първоначално публикувано от Domenik Покажи съобщение
            Довечера пак ще пробвам с чука.
            А ако го напръскам с WD-40 или ръждопреобразовател дали ще има ефект.
            WD-40 е за предпочитане .После миеш с едно шише обилно всичко което е изцапано с спирачнатечност защото тя разяжда боята и уплътненията и въобще повечето неща до които се докосне ....
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Мдаам това с миенето щях да го пропусна. Мерси за съвета .
              145 1.7 16v Boxer 130HP

Comment

Working...
              X